Home > Awareness, WiFi > Sick Pervert II

Sick Pervert II

howdy guys,😀

semalam mmg boring kat office.ye la kan monday bluess. ngantuk je rasa (@.@) padahal kerja ada. tp malas (ape nak jadi ni!!) rase nya semua org pun camtu kot..(ke aku jek? lantak la) nak menunggu masa balik keje punya la lama..haih..sedap nya kalau dpt tidur..nasib tak tertidur atas meja..

so, balik je dari kerja, macam biasa pergi lepak kat mamak la kan dengan kwn2 ..hehehe..port biasa..dekat dengan area rumah. sebenarnya sy tak pergi gym smlm..ponteng :p bukan ponteng sebarangan ok..ada menda nak kena buat..tak caya tanya bos..(mati la kalau bos baca ni!) hehe..

mmg ramai gak lepak mamak ni..ada yang baru balik keja same jek cam aku..ada yang borak kuat2 tak tentu pasal (nak semua org tau ke apa dia cerita??) ada yang dating dan ada juga yang main internet. trend sekarang ni.. main internet kat mamak..mamak mana yang takda wifi? kira wifi ni strategi baru persatuan mamak2 malaysia la..hehehe suke ati aku je..  ye la, kalau takda wifi mana ada orang nak pergi kan? kalau org nampak sign wifi mesti singgah punya kan?

aku pun cari la tempat duduk..dah duduk, aney tu pun bagi la menu..”cam biasa la ney”  (nmpk sgt pelanggan tetap..:D) hehe..sambil duk menunggu makanan sampai aku pun tengok2 orang sekeliling..ckp dlm ati aku, “ramai nya duk menayang laptop..kehkehkeh..” tp kebanyakan nya main facebook..tak kira kaum la..skang ni siapa takda facebook kire tak up to date la..sampai ayah saya pun mintak tolong saya buat kan akaun facebook..haih..macam2..

dalam ramai2 yang duk berfacebook tu, saya terpandang ada seorang makhluk Tuhan ni dia mcm cover2 laptop dia..cam budak2 jek..tp takda la cover sangat pun..saya nmpk gak..nak tau tak dia bukak apa??? PORN!!! hadoiyaiii…apekah? tolong la..psychopath betul la..(╥_╥) tak kesah la.. tu mmg hak dia kan nak buka website apa pun..tapi agak2 la..kat tempat awam?? kan ada femili2 tengah makan kat situ..rosak akhlak tul..ni mesti dia bukak melayu tudung tu..hahaha (pengaruh yaacob hitam la ni)..ni mesti mak dia dah buat website filtering kat umah..tu yang guna line wifi mamak pulak…haih rosak bangsa..tatau nak ckp apa dah..nak mkn pun tak lalu..sampai je makanan terus makan laju2 dan terus balik..

macam mana la nak prevent menda2 macam ni? mamak pun nak kena buat filtering jugak ke?…kalau tak, habis la generasi akan datang semua otak kotor..ok la..takda mood dah..jumpa lagi next entry..

tata. pis (^_^)V

Categories: Awareness, WiFi
  1. June 23, 2010 at 3:45 am

    ooooooooo selalu lepak mapley gak la cik ketam ni yer… mapley mana cik ketam lepak… heheheh pada say mengenai filter ni.. sepatut syarikat yg menyediakan perkhidmatan sperti TM MAxis Celcom yg perlu setting(filter) untuk bende2 camni…(pendapat saya laa) so pengguna kat rumah atau mana2 tak perlu lagi setting di pc mereka… kan lebih mudah… heheeh

  2. June 23, 2010 at 8:57 am

    erk….ade keta org tu…bodoh nye menyerlah…dulu x nak mampos…dah beso nyusah kan org…x tau beradab…bodoh…keke…eh teremo lebih pulak…bukan ape…panas ati ngan org bodoh mcm nie……. hanz setuju ngan si pengomen kat ats nie (Cik BeMie)….sepatut nye syarikat penyedia internet nie patut nye awl2 lagi dah filter….. senang…x payah la org kat umah baru nak filter…tu pon klu ade org kat umah tu tau care nak filter….klu x brape bijak mcm hanz….dah kne gugel cmner nak filter…. ,…. k la..mlas nak naik…mud tgh marah nie…kekke….

    p/s: nape ketam x smackdown jer org tu????

  3. ket@mjLnLuRus
    June 23, 2010 at 2:43 pm

    tu la pasal kan..kalau tak silap saya, aritu kerajaan cam ada rancangan nak buat content filtering ni..tapi tatau la pulak ape further action diorg. pastu..cam takda dgr pape berita lak..huhuhu…tapi kan kalau kerajaan dah suruh filter, confirm Internet Service Provider (ISP) mcm TM Maxis Digi Celcom U n mcm2 lg ISP kena follow..filter dari gateway..kan senang..pada pendapat sy senang kalau mcm ni…ye la, negara mcm China & Australia buat gak content filtering ni..tp maju gak negara diorg kan..hurmmm so nanti takda la kes2 mcm ni lagi..kecik2 dah tak senonoh..nanti akan dtg budak umur 5 tahun dah jd pervert..huhuu..mintak jauh..saya nak gak blasah tp takut lak nanti kene masuk lokap sebab pukul2 org..nnt sape nak bail?hahaha..thanks bemie n haz for the input! u guys rox! (hehe)

    • June 23, 2010 at 2:58 pm

      hihihi………..

  4. ket@mjLnLuRus
    June 23, 2010 at 3:01 pm

    nanti kalau saya jumpa lg saya update tau..hhihihi

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: