Home > Awareness > Buat duit $$$

Buat duit $$$

Duit..duit..duit.. siapa dalam dunia ni tak suka kalau dapat duit.. nak2 kalau dapat duit tu tapi takyah kerja.. sambil baring2 kat rumah.. tak pun sambil tukar pampers anak.. tak pun masa siram pokok bunga kat laman rumah..duit masuk je dalam akaun bank.. fuh.. siapa tak nak kan? Kalau lah ada biji benih pokok yang daun nya keluar duit..pehh mesti ramai orang tukar profesion jadi petani moden😀 hehe

sekarang ni macam2 cara mudah nak cari duit (selain daripada main judi bola la kan..hehe)..klik2 je kat internet..rasanya ada 3 cara nak buat duit kat internet ni..

  1. Perniagaan Internet- jual produk (tudung, handphone) & perkhidmatan (buat website)
  2. Program Internet – contoh: buat blog guna Nuffnang
  3. Pelaburan Internet – skim cepat kaya

skim cepat kaya ni sistem dia mudah je. biasanya, duit-duit dari pelabur X, Y, Z akan diberikan kepada pelabur-pelabur A, B, C (orang yang terawal melabur) di dalam pelaburan haram ini. tak pun namanya downline system. kalau makin ramai downline..makin kaya la pelabur A, B, C tu tadi..macam skim piramid la lebih kurang..iskh..bukan piramid makanan..perlaburan tu yang bentuk macam piramid..iskh korang ni..

Saya nasihatkan kalau korang ditawarkan program buat duit terutamanya yang minta wang pendahuluan ke wang keahlian ke..pastu kena cari orang (downline) untuk mendapat untung banyak dlm masa yang singkat, hati2 lah..

antara ayat2 yang biasa digunakan pelabur2 nak cari mangsa ni ialah wang mengalir, telaga wang, perigi duit, risiko rendah pulangan tinggi dan macam2 lagi lah..

pada pendapat saya, dalam dunia ni kita takkan dpt duit jatuh dari langit kalau kita tak berusaha untuk dapatkannya..

hati2 lah ya! jgn mudah tertipu!

sebelum tu dengar dulu lagu ni..

ok lah ya, jumpa lagi entri akan datang..

tata.pis (T_T)V

Categories: Awareness
  1. July 15, 2010 at 6:28 am

    hahaa citer pasal duit ni syok… kekeke BeMie sendiri pun suke duit… pada BeMie camnila.. duit bukan segalanya walaupun segalanya perlukan duit… yg penting kiter bersyukur dengan apa yang kiter ada… tapi takde laa sampai tak nak berusaha mencari duit heheh… BeMie personally pernah jugak join skim pelaburan internet satu masa dulu dalam tahun 2004 2005 camtu.. mula2 mmg dia bayar.. berbunga2 hati dan rase cam senangnya nak wat duit.. pastu dah lama2 website tu pun dah takder wakaka… nak kater byk.. takder la byk giler cam org lain BeMie lost dalam USD3000.. (tapi pada Bemie byk giler..) so.. sejak dari kejadian tu Bemie dah mula was2 ermmm bukan was2 laa tak percaya sebenarnya dengan skim2 camni lagi.. walaupun website/skim/program2 seperti ini tumbuh seperti cendawan lepas ujan yg menjanjikan kebebasan kewangan… apa2 pun ketam lagu joe tu mmg best..

    (BeMie bersyukur dengan apa yg ada sekarang masih lagi tinggal dirumah.. boleh makan boleh hisap rokok boleh kuar lepak minum teh kat mamak dan yg paling penting BeMie masih bersama2 org yg Bemie Sayang.. Alhamdulillah)

  2. ket@mjLnLuRus
    July 28, 2010 at 5:03 pm

    usd3000?? wahh..kalau ikut nilai sekarang lebih kurang rm10k tu..huwa..kalau saya jadi bemie konpem dah nangis air mata darah dah..huhuhu..10k boleh beli keta kancil 2nd hand btul tak? bagus la kalau bemie dah tak percaya skim2 mcm ni..sebab pada pendapat saya skim ni hanya menguntungkan pihak yang terawal melabur sahaja..yang dah hujung-hujung ni susah sikit la…duit laburan bukan sikit2..ada juga yang pinjam duit kat ah long atau hutang sapa2 tuk melabur..lagi la susah..fikir dahulu panjang2 sebelum buat apa2 pelaburan..tq bemie berkongsi pengalaman..

  3. passwordkuabc123
    August 31, 2010 at 9:16 pm

    actually kalo korang buat kajian betul betul, memang ada tempat org kaya buat duit dengan senang ala-ala duit jatuh dari langit. cuma diorang tak cakap kat rakyat biasa je. so, saya saya ak bersetuju dengan ayat nih:

    “pada pendapat saya, dalam dunia ni kita takkan dpt duit jatuh dari langit kalau kita tak berusaha untuk dapatkannya..”

    kalo nak tahu meh tanya saya. tapi seriously, ni la cara orang kaya buat duit. orang kaya buat duit dari duit. rakyat biasa buat duit dari time yang diorang spend untuk duit.

  4. October 6, 2010 at 12:25 pm

    kadang-kadang cara seseorang itu berbeza daripada orang lain.cuma kita kena pandai pilih mana yang betul mana yang salah

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: