Home > Awareness, Facebook, Internet > Facebook Status Part 2

Facebook Status Part 2

Sebenarnya posting Part 1 tu dah lama aku siapkan tapi sebab aku cuti lama baru je aku postkan. Bukan tempat yang aku pergi tu tak de internet connection tapi “Separuh jiwa ku pergi” bak kata Anang. Bukan Anang je pandai nyanyi, aku pun… Harap korang faham kenapa aku sepi lama kat sini…. ceritanya begini…

Status Facebook aku …

On July 1, 2010 I posted – My Tok passed away at 12.30 pm @ CCU HKL. Burial will be after Asr’ prayer at his hometown.

Kawan-kawan dan keluarga jauh dan dekat ucapkan takziah dan ramai juga yang pecut kereta balik ke kampong halaman ku sebab nak mengejarkan waktu Asar. Malah kawan-kawan aku yang kenal dengan Tok pun guna medium lain kalau ada kawan2 atau keluarga yang tak de FB. Tok dikebumikan selepas Maghrib. Tak sempat Asar la… aku bukan tahu, sebab ini la kematian pertama dalam keluarga ku yang aku kena uruskan.  Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan disisiNya.

Jadinya status update tu penting jika kita tahu bagaimana nak menggunakannya. My point, Facebook ni bukan semuanya tak baik. Kita kena la aware dengan security features yang ada supaya kita tidak terperangkap dengan kejahilan kita sendiri. Dek kerana nak mengejar “status” IT Savvy. HA… siapa la nak jaga online shop Tok lepas ni.

Categories: Awareness, Facebook, Internet
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: