Home > Facebook, Tips > PUASA ke POSA??

PUASA ke POSA??

sedar tak sedar dah 3 hari umat islam berpuasa…pejam celik pejam celik dah nak raya. cepat betul masa berlalu sekarang kan. so kalau dah tahu masa cepat berlalu kenalah GRAB (intonasi Ogy) peluang yang ada untuk buat amal ibadah sebanyak mungkin. Insya allah…..sama-sama la kita

Rasanya dalam sebulan sebelum ramadhan, masa tengah belek-belek facebook, saya terperasan dah banyak kawan buat posting iklan-iklan tempahan kelengkapan hari raya. ada yang post kuih raya, baju raya ready made, brooch,kain baju raya pendek kata semua ada la….advance betul mereka semua ini kan??orang niaga la katakan..kreatif. bukan setakat facebook je medium perantaraan para peniaga ni, macam-macam lagi alternatif diguna pakai.

tapi kan rasa macam cara orang islam menyambut ramadhan sekarang ni berbeza..kalau dulu bila dah dekat-dekat ramadhan, ada yang beli telekung baru, sejadah baru, etc untuk persediaan sembahyang terawih dan mengimarahkan masjid. kasi feel,meraikan kedatangan bulan ramadhan yang mulia.tapi skrg dah lari dah konsep, lebih kepada persediaan sambutan raya berbanding persediaan untuk aktiviti bulan ramadhan..

sama-sama kita renung-renungkan, tiada siapa yang sempurna melainkan Allah s.w.t

p/s: kalau rasa blur apa menu untuk berbuka, cuba buka facebook cari, confirm ada banyak pilihan dan idea 🙂 .tak semua benda pasal facebook yang berunsur negatif, ada jugak yang positif, cuma kena pandai-pandai la ye..

Categories: Facebook, Tips
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: